Skycourt House by Keiji Ashizawa Design

A very nice renovation project by Tokyo-based studio Keiji Ashizawa Design located in a quiet area few blocks away from the city’s business district. The Skycourt House was originally a Japan “bubble era” house with small windows, cramped bedrooms and no indoor/outdoor flow. It was added a third floor with a tent structure on top of the building, light openings were created to the South, dining and kitchen were shifted to the upper floors while a family area was created on the first floor along with a master bedroom connected to a Japanese-style garden. The lounge created on the third floor opens onto the roof-top terrace overviewing the city’s skyscrapers. We especially like the way living was ingeniously organized vertically. Enjoy!

skycourt house by keiji ashizawa design 10 Skycourt House by Keiji Ashizawa Design

skycourt house by keiji ashizawa design 11 Skycourt House by Keiji Ashizawa Design

skycourt house by keiji ashizawa design 13 Skycourt House by Keiji Ashizawa Design

skycourt house by keiji ashizawa design 14 Skycourt House by Keiji Ashizawa Design

skycourt house by keiji ashizawa design 7 Skycourt House by Keiji Ashizawa Design

skycourt house by keiji ashizawa design 8 Skycourt House by Keiji Ashizawa Design

skycourt house by keiji ashizawa design 9 Skycourt House by Keiji Ashizawa Design

skycourt house by keiji ashizawa design 5 Skycourt House by Keiji Ashizawa Design

You might also like:

From around the web: